NIEMCO Management saa Keilaniemen kiinteistöihin nykyaikaista AV-osaamista

Niemcon vanhempi kiinteistöpäällikkö Kai Lange kertoo, että Pro Sonicin AV-osaamiselle ilmeni tarpeita Keilaniemessä ensin yhdessä ja sen jälkeen useammassa kohteessa.

NIEMCO Management Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen toimitilakiinteistöjen palveluja tarjoava yritys, jonka tavoitteena on tehdä kiinteistön omistamisesta vaivatonta ja tuottaa asiakkailleen maan laadukkainta kiinteistöjohtamispalvelua. Niemcon toimintaa ohjaa pyrkimys turvata kiinteistön kassavirta, arvon säilyminen ja tekninen toimivuus sekä varmistaa toimitilojen laadukkaat olosuhteet kaikille tilojen käyttäjille.

Niemco vastaa Espoon Keilaniemessä tällä hetkellä kiinteistöjen Keilaranta 1 ja Keilasatama 5 ylläpidosta. Samoissa kohteissa toimii yhteistyökumppanina Pro Sonic, joka tarjoaa tiloihin monipuolista ja kattavaa AV-tekniikkaosaamista. Pro Sonic on ollut mukana rakentamassa AV-tekniikkaa Keilaranta 1 -kiinteistön rakennusvaiheessa jo vuonna 2010, joten tuntemus kohteesta on erinomainen.

Palvelua laajennettiin asiakkaan tarpeesta useampaan kohteeseen

Niemcon vanhempi kiinteistöpäällikkö Kai Lange kertoo, että Pro Sonicin AV-osaamiselle ilmeni tarpeita Keilaniemessä ensin yhdessä ja sen jälkeen useammassa kohteessa.

”Yhteistyömme lähti käyntiin Espoossa Keilaranta 1 -kiinteistöstä, jossa Pro Sonic on tuottanut jo hieman pidempään Niemcolle AV-tekniikkaan liittyviä tukipalveluita. Aloitin itse viime vuoden elokuussa täällä, jolloin avainasiakaspäällikkö Kari otti minuun yhteyttä ja tuli esittäytymään. Keskustelussa tuli pian esille, että meillä oli AV-asiantuntijatarpeita useampaankin kohteeseen, ja niin lähdimme rakentamaan laajempaa yhteistyötä kilpailutuksen kautta”, Lange kertoo kumppanuuden lähtökohdista.

Uutena sisältönä yhteistyöhön on tullut Keilaranta 1:n huolto- ja ylläpitopalvelu, joka alkoi kuluvana vuonna.

”Pro Sonicin asiantuntijat käyvät tarkastamassa laitteiden toimivuuden, ja jos jotain sattuu, he ovat puhelinsoiton päässä ja tulevat nopeasti paikan päälle korjaamaan tilanteen. Voimme myös kysyä vaivattomasti heidän tukipalvelustaan apua, mikäli vastaan tulee ongelmia.”

Videoseinät videotykkien korvaajiksi

Yhteistyön päätarkoituksena on uudistaa ja ylläpitää Niemcon kiinteistöjen AV-tekniikkaa, josta suuri osa kaipaa modernisointia tämän päivän tasolle.

”Olemme uudistaneet molempien kohteiden AV-järjestelmiä käytettävissä olevan budjetin raameissa. Näissä kiinteistöissä on valtava määrä erilaisia kokoustiloja ja auditorioita, joiden tekniikka kaipaa nykyaikaistamista, eli työtä kyllä riittää.

Keilaranta 1:een meillä oli jo viime vuodelle suunnitteilla esimerkiksi livestream-huone, jonka rakentaminen oli jäänyt aiemmin kesken. Se on viimeistelty nyt Pro Sonicin kanssa. Viimeisimpänä työn alla on ollut myös saman kohteen pienten neuvottelutilojen AV-tekniikan nykyaikaistaminen, ja suuremmat kokous- ja auditoriotilat on tarkoitus hoitaa ensi vuonna, kun saamme lisää budjettia. Keilasatama 5:n ehkä käytetyimpiin modulaarisiin neuvottelutiloihin olemme rakentaneet kokonaan uudet videoseinäratkaisut vanhojen projektorien tilalle vuoden taitteessa”, Lange kertoo alle vuoden aikana tehdyistä toteutuksista.

Juuri videoseinäjärjestelmät näyttelevät isoa roolia iäkkäiden AV-järjestelmäratkaisuiden modernisoinnissa. Videoseinät ovat yleensä vierekkäin ja päällekkäin aseteltavia LCD-näyttöjä, joista rakennetaan suuriakin audiovisuaalisia seiniä eri tiloihin. Eri tilojen seiniä voi myös yhdistää toisiinsa.

”Tavoitteenamme on päästä Keilaranta 1:n neuvottelutilojen videotykeistä eroon, sillä ne meinaavat reistailla ja kuvanlaadussa on parannettavaa verrattuna nykystandardeihin. Pro Sonicin asentamat videoseinät ovat toimineet hienosti: ne ovat tosi helppokäyttöisiä, ja olemme saaneet niistä runsaasti positiivista palautetta.”

”Huomaa, että AV-tekniikka on hallussa”

Kiinteistöpäällikkö Lange on tyytyväinen yhteistyön laatuun ja korostaa lisäksi Pro Sonicin mukavaa ja osaavaa henkilöstöä.

”Yhteydenpito on sujunut todella hyvin. Koko Pro Sonicin väki on asiallista ja taatusti asiantuntevaa porukkaa, ja on ollut asiakkaan näkökulmasta todella miellyttävää tehdä heidän kanssaan yhteistyötä.

Jokaisesta on kyllä huomannut, että kokemusta ja ammattitaitoa löytyy. Pro Sonicin AV-asiantuntijat osaavat vastata aika lailla jokaiseen kysymykseemme ja avittavat meitä kattavasti laitteistojen tilaamiseen, asentamiseen ja hallintaan liittyvissä kysymyksissä. Saamme heidät tarvittaessa lyhyellä vasteajalla kiinni, eikä konkreettista apua paikan päällä tarvitse odotella kauaa.”

Meillä ei ole mitään negatiivista sanottavaa koko porukasta johtohenkilöistä asentajiin asti. Heidän kanssaan on aina hauska jutella, ja samalla voimme luottaa, että AV-järjestelmämme ovat hyvissä käsissä.”

en_USEnglish